Pel cobriment de la Ronda de Dalt

Moltes gràcies pel vostre recolzament! Hem estat la proposta més votada!

Cobriment de la Ronda de Dalt al seu pas per la Vall d’Hebron

La Plataforma pel cobriment de la Ronda està formada per les AA.VV. de La Taxonera, Sant Genís dels Agudells, Montbau, Parc de la Vall d’Hebron i la Font del Gos.

Les AA. VV. dels barris de la Vall d’Hebron portem més de 20 anys reclamant el cobriment de la Ronda de Dalt al seu pas per la Vall d’Hebron.

Aquesta veritable autopista urbana amb un trànsit de més de 200.000 vehicles diaris, representa un focus de contaminació tant de l’aire com acústica que afecta a tots aquells que vivim, treballem, o som usuaris dels centres educatius i hospitalaris que estem al seu costat, sent una ferida oberta que dificulta força la convivència i la mobilitat entre els diferents barris situats a banda i banda de la Ronda.

Els nostres barris han estat quasi oblidats pels diferents governs de la ciutat durant aquest llarg període de temps. No hem d’oblidar que en el moment de construcció de la Ronda de Dalt, els habitatges dels nostres barris ja formaven part del paisatge, i vàrem haver de pagar les presses per inaugurar els diferents projectes de la ciutat amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992.

Mentre hem mantingut aquesta llarga reivindicació, hem anat veient com en d’altres indrets de la ciutat es corregien situacions semblants, amb el greuge comparatiu que representa que van ser abans les vies ràpides que els habitatges, a l’inrevés que en el cas de la Vall d’Hebron.

Hem vist com s’ha cobert la Ronda del Mig als trams de La Bordeta, Brasil, Carles III, la Ronda del General Mitre de Manel Girona a Via Augusta, varies transformacions i enderroc del tambor de les Glòries, cobriment de la Ronda de Dalt a Nou Barris, mesures correctores a la Gran Via de Glòries a Prim, incomptables modificacions de la Pça. Lesseps, Diagonal i Passeig de Gràcia, el carrer Tarragona, enderroc del viaducte de la Ronda Guinardó, etc.. etc…

Finalment, a l’anterior mandat a l’ajuntament de Barcelona, les AA.VV. de la Vall d’Hebron vam arribar a l’acord definitiu amb l’equip de govern de l’avantprojecte pel cobriment, essent recolzat aquest projecte per tots els grups municipals del consistori en aquesta declaració institucional. Aquest projecte contempla la seva execució en un període de 8 anys (2 mandats).

Malauradament ja sabem el pa que si dona amb els veïns dels barris de la Vall d’Hebron per part de l’administració de la ciutat, i amb el nou equip de govern, a on també hi és ICV-EUiA (signant de la declaració institucional), el projecte ha entrat en un “impasse” que no ens fa presagiar res de bo.

És per això que demanem la teva col·laboració i recolzament a la nostra reivindicació.

Ho pots fer de dues maneres:

  • Col·laborar en la recollida de signatures a favor del cobriment, pots descarregar aquí el full, i lliurar-lo a qualsevol local de les 5 AA.VV. que formen part de la Plataforma, o apropar-te a qualsevol A. VV. i signar allí.
  • Donar recolzament a la nostra proposta al web de l’ajuntament de Barcelona. Només cal tenir una adreça de correu electrònic i estar empadronat a Barcelona.
    Passos a seguir: Entra aquí al web del PAM (Pla d’Actuació Municipal) i fes clic a “Entra i participa” (a dalt dreta), clic a “Registra’m” (a dalt dreta), un cop omplert el registre i enviat, rebràs un mail per verificar el teu registre, l’aplicatiu et demanarà el teu DNI i el Codi Postal. Un cop efectuats aquests senzills passos ja podràs votar la nostra proposta. Molt important!: l’autor de la proposta és Tonyan06, (n’hi han d’altres que no son exactament com la nostra), i recorda 1 persona 1 vot. Si sou més d’un a casa i majors de 16 anys podeu votar tots.

Pots demanar més informació a les AA.VV. de la plataforma. Gràcies per la teva col·laboració.

Entre tots ho aconseguirem!

Anuncis
%d bloggers like this: