Sant Jordi 2024

Enguany la diada de Sant Jordi, la celebrarem al barri el divendres 19 d’abril del 2024, com en anys anteriors comptarem amb la participació d’altres entitats del barri de Sant Genís dels Agudells.

Malgrat que el Concurs literari està adreçat principalment als i les alumnes de les escoles del barri, la participació és oberta a tothom, que acompleixi amb els requisits recollits a la bases del Concurs (més avall).

El Concurs Literari compta amb la inestimable col·laboració de Penguin Random House Grup Editorial


Bases XII Concurs Literari Infantil i Juvenil i X Premi Pere de la Fuente

Bases VI Concurs Cartell de Festa Major 2024 (restringit a l’IES Vall d’Hebron)

A les 19:00h l’acte de lliurament de premis del VI Concurs de Cartell de Festa Major i del XII Concurs Infantil i Juvenil de Sant Jordi i el X Premi Pere de la Fuente, a la sala polivalent del Centre Cívic Casa Groga.

Vols un dels cartells? Doncs, els pots descarregar aquí:

Qui era en Pere de la Fuente?


Per què un premi que du el nom de Pere de la Fuente?

El 20 de desembre del 2012 ens va deixar de manera sobtada el nostre vocal de cultura Pere de la Fuente.

En Pere era força polifacètic, un multitasca com es diu ara. Malgrat gaudir d’una ben merescuda jubilació la seva vitalitat no el deixava parar quiet.

El Pere era llicenciat en filosofia i havia estat mestre tant del IES Vall d’Hebron com d’un Institut a Sta. Coloma de Gramenet. La seva tasca de mestre anava més enllà de les aules, i com va quedar palès en múltiples ocasions, va donar “classes d’ètica” als nostres governants.

El Pere era un home íntegre, tolerant, amant i respectuós de la llibertat d’ell i la dels altres. Amb un sentit crític i analític alhora envers tot el que considerava injust, i amb una gran estima cap al nostre barri i la seva gent.

Destacarem de la seva feina a l’A. VV.; la demanda de l’arborètum al solar del Ribes, (Amb plantada d’arbres, alguns de fruiters a la zona dels horts de l’IES en la jornada reivindicativa) la protecció dels entorns de Collserola, la demanda d’una biblioteca al barri i les denuncies gràfiques dels racons més degradats de Sant Genís, la fotografia era una altre de les seves passions, juntament amb la botànica, com deia va deixar testimoni de l’estat ruïnós dels patis de Sidó-Lledoner i la reivindicació de Can Soler com a equipament pel barri, entre d’altres més.

Volem que aquest premi que du el seu nom, serveixi d’homenatge permanent a un veí que amb discreció va treballar pel nostre barri amb una dedicació encomiable.

Es per això que cal que el premi que porta el seu nom incorpori alguns dels valors que van fer del Pere de la Fuente un personatge exemplar i estimat per molta gent.